77 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
Основно училище в град София

Второкласници радостно казаха: Мама е най-добрата на света

77 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град София се стреми да подкрепя общуването между децата и техните родители в изграждането на здрави емоционални връзки помежду им. Затова нашето училище насърчава и провежда дейности, в които родител и дете са заедно в един отбор, което засилва усещането за близост и споделеност.

Под надслова "Мама е най-добрата на света" премина една такава сплотяваща дейност с нашите второкласници. На 15 март, в столовата на училището, малко след края на учебните часове, децата устроиха празник за своите майки - посветиха им стихотворение, пяха песни, танцуваха за тях. Своята благодарност към майките си за техните грижи, любов и подкрепа второкласниците изразиха с прегръдка и специален сертификат с мили и топли думи. В допълнение, ученици и родители заедно запретнаха ръкави, развихриха въображението си и приготвиха творчески сандвичи и сладки, които в последствие хапнаха, а накрая позабавляваха и с танци. 

Събитието се проведе в рамките на проект "Предаваме нататък", който се реализира в 77 ОУ с подкрепата на Клуб "Отворено общество" - град Стара Загора. Дейностите по проекта целят да научат децата да изразяват своите чувства на благодарност, признателност и обич към най-близките си хора, развивайки по този начин тяхната социално-емоционална интелигентност - кауза, в която учители и екип на училището ни вярваме и следваме.