77 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
Основно училище в град София

Училищни екскурзии през есента

Приятното слънчево време през месец октомври бе допълнително разнообразено с две училищни екскурзии за учениците от 1. - 4. клас и учениците от 5. - 7. клас в училище. Те се проведоха на 19 октомври /четвъртък/, целодневно, в две различни направления.

Заедно със своите учители, учениците ни в начален етап се пренесоха в отминалото време с разказ от старото минало в китното етно "селце" "ЕГРЕКА" над село Дрен. Там те станаха участници в програма, изпълнена с разнообразни и интересни дейности. Седнали наблизо, учениците чуха и видяха как на село са се обличали техните пра-пра баби и дядовци и внуци. Превъплатиха се и в ученици в старо килийно училище, където даскал Метко им помагаше да подредят наученото от черната дъска в пясъчен пъзел. Децата се разходиха и из стопанството, запознавайки се с обитателите там.

По-големите ни ученици пък поеха път към град Ловеч, където разгледаха големите атракции в града, като Покрития мост на Кольо Фичето, паметника и музея на Васил Левски, стария квартал и новата централна част на Ловеч. На път обратно за София, те посетиха и Пещера "Съева дупка" край ловешкото село Брестница, потапяйки се в нов, подземен свят, какъвто не може да бъде намерен във виртуалното пространство на телефона и компютъра.       

Вижте повече в снимките под текста!