77 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
Основно училище в град София

Ученици от 77 ОУ участваха в дейност "Ден на щастието" по проект

Слушали ли сте "Бяла спретната къщурка" на Ран Босилек като джаз изпълнение? При това изпълнена от елитни български джаз музиканти като... за деца? Кати Борисова и Григор Иванов от 2. клас на 77 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град София се насладиха наживо на това уникално преживяване...

21 март бе ден, в който ученици и учители от училища в Стара Загора, Чирпан и София отпразнуваха със специално събитие Деня на щастието. В празника, развихрил се в Регионалната библиотека "Захарий Княжески" - град Стара Загора, като представители на 2. клас и цялото ни училище, взеха участие и нашите второкласници Кати и Григор, покачвайки по този начин градуса на щастие в България и по света.

Целта на събитието бе да потопи децата в море от красива музика, защото музиката ни дарява с много радост, щастие и удоволствие, тя лекува и окрилява духа ни. Децата се докоснаха до магията на джаза - насладиха се на великолепните джаз интерпретации на любими детски песни, изпълнени специално за тях от "Джаз за деца" с известния български джазов и класически музикант Венцислав Благоев и неговата група. Децата се понесоха на вълните на щастието - смяха се, танцуваха и сами спонтанно се включиха в музикалните изпълнения, подрънквайки с дайрета, маракаси и други инструменти.

Посланието, което Денят на щастието донесе на малки и големи в залата, бе да присъстваме тук и сега в преживяванията си, да улавяме красивите моменти, да ги споделяме с другите, така че да преумножаваме радостта от тях, да им позволяваме да оставят своя неповторим отпечатък в нас.

Благодарим на Кати и Григор за това, че вляха своята жизненост и креативност в празника на щастието!

Инициативата е част от проекта "Предаваме нататък" на Клуб "Отворено общество" - град Стара Загора, в който 77 ОУ - София участваме като партньор, и чиято цел е да възпитава позитивни чувства на децата към света и себе си, да им вдъхва жизнелюбие и радост от общуването с другите.