77 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
Основно училище в град София

Честита Баба Марта!

1 март е ден, който деца и възрастни в България чакаме с огромно вълнение. На тази дата отбелязваме Баба Марта, като всеки подарява на близките си мартеници за здраве и доброта през годината. 

В този празничен дух и с обмяна на мартеници между ученици, учители и родители премина и днешният ден в 77 ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - град София. За поредна година училището ни бе посетено от самата Баба Марта, която учениците от 2. и 3. клас тържествено приветстваха с "Добре дошла!" в училищния ни музей "Миналото". Щедра и ведра, с помощници - деца, тя раздаде на всички ученици от 1. до 7. клас ръчно правени от нея мартеници с пожелания за червени бузки по лицата и бяла чистота в сърцата. Връщайки на добрия жест с добро, от името на ученици, учители и екип, г-н Огнян Халембаков, директор на 77 ОУ, връчи на Баба Марта сертификат с благодарствени слова за спомен от цялата училищна общност.  

С приятна изненада започна днешният ден и за учителите в училището, които ги очакваше празнична кошница с мартеници и курабийки, изработени от учениците в Клуб "Фолклорни традиции и обичаи - Седянка" с ръководител г-жа Виолета Евтимова. 

Честита Баба Марта! Да сте бели и засмени, румени, червени!