77 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
Основно училище в град София

77 ОУ отбеляза своя патронен празник

На 11 май всяка година 77 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град София традиционно отбелязва своя патронен празник. И днес училищният двор се изпълни с ученици, учители, родители и гости, които сведоха глава в Деня на светите братя Кирил и Методий.

Тържеството започна от 12 часа с официално вдигане на училищното знаме с лика на двамата братя. Програмата включваше разнообразни дейности с участието на ученици от всички паралелки (1. клас - 7. клас). Те изпълниха рецитали на стихове и пяха песни, посветени на светите братя. Бяха подготвили и драматизация по част от разказа "Серафим" на Йордан Йовков, както и по-атрактивен начин представиха "говорещите" глаголически букви, изпълненията на които могат да бъдат видяни във видеата под текста. Тържеството завърши с изпълнение на химна на българската просвета "Върви, народе, възродени". Поздравителна реч към цялата училищна общност изказа директорът на училището г-н Огнян Халембаков, както и г-жа Анита Атанасова, главен експерт към отдел "Образование" в Районна администрация "Люлин", един от официалните гости на събитието. 

Патронният празник премина с много вълнение и весело настроение за всички присъстващи. Екипът на 77 ОУ благодари на г-жа Елена Иванова, учител по български език и литература в училището, за богатата програма и страхотната организация и провеждане на празника.