77 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
Основно училище в град София

Работно посещение по училищен проект

На 1 май, съвсем тематично в Деня на труда, учители от 77 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град София и НУ "Яне Сандански" - град Разлог проведоха работна среща за обмен на добри практики в областта на иновативните образователни подходи на позитивното образование и образованието за развитие на характера.

В търсене на работещи модели, подходи и практики, учителите на двете училища представиха дейността, която извършват за цялостно развитие на своите ученици - преподаване на знания по учебни предмети и развитие на умения и поведения за благополучие и характер по силни страни като упоритостта, любопитството и самоконтрола. Срещата премина с тематичен тур в НУ "Яне Сандански", представящ създадената учебна среда за характер в двора, класните стаи и общите части на училището и ползването на училищната база в подкрепа на развитието на силните страни на учениците, с работна среща с презентации, обсъждания и въпроси по добри практики като уроци с двойна цел, работилници и занимания по силните страни на характера и начини за ангажиране на родители и партньори в процеса, както и с взаимно опознаване на учителите от училищата за взаимна подкрепа, обмен на идеи и вдъхновение занапред.

Срещата се проведе в рамките на проект "Знания, характер, успех", който 77 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" реализира по Програма "Учим заедно" на Фондация "Америка за България" и Фондация "Заедно в час", изпълняван в партньорство с НУ "Яне Сандански" - град Разлог.