77 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
Основно училище в град София

На следобедна закуска с... г-н Халембаков

Второкласниците на 77. ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град София поканиха на закуска директора на училището г-н Огнян Халембаков. Тя се проведе на 22 май /понеделник/ в столовата на училището. Целта на срещата бе желанието на учениците да опознаят г-н Халембаков не само като директор на образователна институция, не само като длъжностно лице със своите големи отговорности, но и като човек със собствени емоции и мечти.

Каква е историята на училището? Кога и как е построено то?
Защо училището не е гимназия?
Кое харесва най-много в работата си?
Кой е любимият му предмет в училището?
Кой е най-щастливият момент в живота му?
Коя зодия е и кой е любимият му цвят?
Тези и много други въпроси зададоха второкласниците на своя директор, проявявайки своята искрена заинтересованост и детска спонтанност!

Мероприятието бе финално за проекта "Предаваме нататък" на Клуб "Отворено общество" - град Стара Загора, в който 77. ОУ участва като партньор, а второкласниците ни - учеха с радост през настоящата учебна година. Занятията от проекта бяха своеобразни уроци по щастие за децата.

За да направят г-н Халембаков съпричастен към уроците по щастие и да му разкрият разковничето за щастие, учениците му разказаха мъдра притча за човешките взаимоотношения, рецитираха стихове за щастието и изпяха песен за доброто.

Посланието на срещата, което второкласниците отправиха един към друг и към директора на училището бе, че щастието е в добронамереното общуване между хората, в изслушване на различните мнения, във вниманието и уважението, съпричастността и грижата, които си даваме един на друг. В знак на благодарност за интересния разговор и като поощрения на тяхната любознателност г-н Халембаков подари на всеки ученик по една картинна енциклопедия.

Пожелаваме си закуската с директора на нашето училище да се превърне в ежегодна традиция!

Сърдечно благодарим на г-жа Лена Драголова, ръководител на проект "Предаваме нататък", и г-жа Ирина Калинина, обучител на учениците по проекта, че споделиха с нас тези страхотни моменти на място и осигуриха така вкусните солени мъфини, сладки тарталети, сочни ягоди, плодови сокчета и... храната за детската душа - картинните енциклопедии!