77 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
Основно училище в град София

2. клас посетиха мюзикъл за деца по училищен проект

Вчерашният 23 февруари бе изпълнен с много вълнение за учениците от 2. клас. Те посетиха мюзикъла за деца "Ян Бибиян" в Националния музикален театър в центъра на София. Посещението бе една от многото дейности, подкрепящи учениците ни да учат с радост в рамките на проекта "Предаваме нататък" на Клуб "Отворено общество" - град Стара Загора, в който 77 ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - град София участваме като партньор. Достъпът до изкуство и ученето чрез него са важни за цялостното развитие и социално-емоционално съзряване на учениците на тази възраст и посещението целеше да създаде условия за това. 

Какво е да си пакостлив, трябва ли да слушаш дяволчето, нашепващо в ухото ти дяволии, или да следваш съветите на разума и мъдростта - това бяха въпросите, пред които се изправиха децата чрез прекрасната актьорска игра и поучителните песни в спектакъла. Да се борим с безразсъдните си пориви и да подхранваме благородните си качества и доброто у себе си беше посланието, до което се докоснаха второкласниците.

В края на спектакъла учениците имаха възможността да поговорят, благодарят на прекрасните актьори и да се снимат с тях за спомен.